Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A tótok után a románok is magy
  2008-01-24 15:56:22, csütörtök
 
  A tótok után a románok is magyar lányokat vernek Kolozsvár kövein megint magyar vér csorog
2008-01-23. 21:07:24


Nem ez az egyetlen védekezési módszer..

http://nemenyi.net/galeriaN/hirek/elkoveto.jpg

Fiatal lányokat vertek meg Kolozsvárott január 9-én, csak mert magyarul beszéltek magyar földön. A kolozsvári Szabadságnak nyilatkozó áldozatok beszámolója szerint a túlerőben lévő román támadók késsel tartották távol a lányok ismerőseit.



--------------------------------------------------------------------------------


Közben arra kényszerítették őket, hogy nézzék végig a verést, és közben azt mondták nekik: ez történik, mikor magyarul beszél valaki az utcán.

Nem sokkal újév után, január 9-én két magyar egyetemista lány és két barátja incidensbe került, miután a diákok egy buliból hazafelé tartva betértek egy közértbe. A két lány kint várta őket, és addig beszélgettek, "magyarul, hisz magyarok". "Kis idő elteltével arra lettünk figyelmesek, hogy az a két fiú, akik a szórakozóhely ajtajánál álltak, besurrantak az üzletbe. Elkezdtek kötekedni a barátainkkal. Rájuk szólt a biztonsági őr és kérte őket, hogy hagyják el a helyiséget. Mást semmit nem csinált" - nyilatkozták a Szabadságnak.

Elmondásuk szerint ők kintről figyelték a történteket és nem tudták, mi az oka a veszekedésnek. "Egyszer csak kijött a két román fiú mérgesen a boltból. Az egyik lefogta a barátnőmet, a másik pedig elállta az utamat. Szóltam neki románul, hogy hagyjon békén, mire ő szembeköpött és pofon vágott. Ezt követően odajött még négy fiú, kettő az én hátam mögé állt, a másik kettő meg a barátnőmet kezdte ütni" - idézi fel a történteket az egyik sértett.

"Megkérdezték, hogy románok vagyunk-e. Mondtam, hogy nem. Ekkor eszeveszetten agyba-főbe vertek." Barátaik ott álltak az ajtónál, egy román fiú velük szemben zsebkéssel a kezében, és arra kényszerítette őket, hogy nézzék: "ez történik, mikor magyarul beszél valaki az utcán". Megfenyegették őket, nehogy közbe merjenek szólni, mert nagy bajuk esik.

Közben az egyik lány segítségért kiabált, de senki nem ment oda hozzájuk, annak ellenére, hogy nem volt kihalt az utca. "Mikor végre abbahagyták az ütlegelést, megfenyegettek, hogy vigyázzunk, ezután milyen nyelven beszélünk az utcán" - mondta az egyik sértett.

Valószínűleg ennek az esetnek is az lesz a vége, mint a Malina Hedvig-ügynek, hogy kiderül a lányok saját magukat verték össze és az esetleges szemtanúk sem láttak semmi érdemlegeset, a magyar külügy meg továbbra is becsukott szemmel, alvajáróként veszi tudomásul az esetet.



A helyzet elfajult és súlyos - szemezgetés az utóbbi néhány év magyarellenes atrocitásaiból, a teljesség igénye nélkül:



Kolozsvár
Tavaly húsvét másnapján például két román fiatalember szúrt meg egy magyar fiút. Az áldozat a kolozsvári Prospero bárból lépett ki, amikor támadói megálltak mellette, és miután románul gúnyosan boldog húsvétot kívántak neki, egy késsel a tarkójába szúrtak. A fiút csak copfba kötött hosszú haja mentette meg a súlyosabb sérüléstől. Ugyancsak Kolozsváron támadtak rá román fiatalok a Magyar Mozgáskorlátozottak Társulata Szent Kamill Szociális Otthonának munkatársára. "Bozgorok (hazátlanok), tűnjetek el az országból!" - ordították, miközben ütlegelték áldozatukat.

Székelyföld - Sepsiszentgyörgy
Hasonló támadásokról érkeznek a hírek Székelyföldről is. A hetven százalékban magyarok lakta Sepsiszentgyörgyön tavaly tavasszal nyolc román fiatal belekötött két magyar általános iskolás diákba, kérdezvén, milyen nyelven beszélnek Romániában. Amikor magyarul válaszoltak, sértegetni, majd ütni kezdték őket. Ugyancsak itt esett meg, hogy egy szórakozóhelyről kitóduló román banda bicikliző magyar gyerekekre támadt, mert azok magyarul beszéltek. A román rendőrség ebben az esetben kézre kerítette a tetteseket, ám a büntetés mindössze száz eurónak megfelelő pénzbírság volt.

Csíkszentgyörgy
Csíkszentgyörgyön tavaly ősszel két román rendőr brutálisan összeverte a rokkantnyugdíjas János Elemért, mert nem beszélt elég jól románul. Az áldozat idézést kapott a helyi rendőrőrsre, mert peres ügye volt egyik falubelijével. Amikor tolmácsot kért, Vlad Urzica rendőr nekiesett, ütlegelni kezdte az idős embert, majd amikor a földre esett, egy társával együtt rugdosták János Elemért, miközben az édesanyját és a magyarokat szidalmazták.

Gyergyószentmiklós
Gyergyószentmiklóson egy rendőregyenruhába öltözött fiatalember igazoltatott egy munkába siető fiatal magyar lányt, K. É.-t., akinél azonban nem volt igazolvány, ezért a rendőrruhás román felajánlotta, hogy hazaviszi az irataiért. Ám miután kiderült, hogy nem beszéli elég jól az államnyelvet, a román a várostól tíz kilométerre kiparancsolta az autóból a lányt, mondván, amíg gyalog hazaér, addig megtanul románul. A megalázott lány néhány kilométert gyalogolt, amikor újra megjelent az autó és a rendőrruhás kioktatta, hogy Romániában tudni kell románul. Mint kiderült, a fiatalember a maroshévízi csendőralegység tizedese volt. A hatóságok ezúttal elismerésre méltóan intézkedtek, a csendőrt eltávolították a testülettől.

Szentegyháza
Tavaly szilveszterkor több helyen is súlyos magyarellenes atrocitásokra került sor Erdélyben. A kis hargitai faluban, Szentegyházán egy székelyudvarhelyi román csendőr és barátja hét magyar gyereket bántalmazott, mert törvény által engedélyezett kis tűzijátékot lőttek a levegőbe. A jól megtermett férfi és társa egy piros Daciából szállt ki, és rendőrként bemutatkozva ütni-rúgni kezdték a gyerekeket. Kettejüktől értéktárgyaikat is elvették, és azt mondták, csak akkor adják vissza, ha visszahívják a többieket, akik időközben riadtan elszaladtak. A visszaóvakodókat ugyancsak brutálisan ütlegelték és rugdosták. Mint kiderült, az egyik támadó egy székelyudvarhelyi román csendőr volt, társa pedig civil.

Szováta
Ugyancsak szilveszter éjszakáján történt Szovátán, hogy tizenkét magyar fiatalra rátámadt mintegy harminc román. Először csak petárdákat dobáltak közéjük, majd amikor a magyarok ezt szóvá tették, egyiküket szembeköpték, s már ütöttek is, miközben azt ordítozták: "Mindenki maradjon a saját fajtájánál!" Több magyar is súlyos sérüléseket szenvedett, volt, akinek az arccsontja törött el, másnak az orra. Egy fiút sörösüveggel vágtak fejbe. A verekedőket nem sikerült kézre keríteni.

Gyergyóditró
Sajnos az idei év is bővelkedik hasonló esetekben. A Székely Nemzeti Tanács június 18-i gyergyóditrói nagygyűlését megelőző éjszaka egy gyergyószentmiklósi szórakozóhelyre betódult vagy harminc román csendőr, akiket a másnapi rendezvény biztosítására vezényeltek a városba. Hangoskodva román zenét követeltek, majd amikor táncolás közben az egyik magyar fiú véletlenül meglökött egy csendőrt, elszabadult a pokol. A románok ütötték-rúgták a magyarokat, nem kímélve a lányokat sem. A gyergyói fiataloknak esélyük sem volt a tagbaszakadt, kiképzett csendőrökkel szemben. A sebesültek mindegyike nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A brutalitásnak ezúttal sem lett következménye.

Szent Anna-tó
Ugyancsak a román hatóság emberei verekedtek nemrég a Szent Anna-tónál. Július 29-én hét kézdivásárhelyi fiatal négykerekű motorkerékpárral kirándult a tónál, s amikor hazaindultak, megálltak a parkolónál, hogy elfogyasszanak egy-egy üveg üdítőt. Ekkor egy szemmel láthatóan részeg román rendőr rájuk szólt, hogy fújjanak bele a szondába. A vizsgálat kimutatta, hogy egyikük sem fogyasztott alkoholt. Ekkor a parkolóban álló négy rendőr és tíz álarcos, fekete egyenruhás rohamrendőr a földre teperte őket, a részeg tiszt pedig belerúgott egyikükbe. Ezután kettejüket elvitték a tusnádfürdői rendőrőrsre, majd később elengedték őket. Hogy miért támadtak rájuk, azóta sem derült ki.

Csíkszentsimon
Augusztusban Csíkszentsimonban bántalmazták románok az újtusnádi Korodi Imrét, aki sorompóőrként dolgozik a faluban. Augusztus 23-án éjjel egy piros autó állt meg a leeresztett sorompónál. A sorompóőr megkérte az utasokat, hogy halkítsák le a hangosan dübörgő zenét, mire az egyik román visszaszólt: "Mi van, nem szereted a román zenét?" Ezután kiszálltak az autóból s egyikük hátulról megütötte Korodi Imrét, aki a kezében lévő lámpával visszaütött, de a túlerőben lévő támadók végül a földre verték a magyar sorompóőrt. Később derült ki, hogy a verekedők ugyancsak az állam képviselői, börtönőrök voltak.

Nyírábrány
Szeptember 2-án két debreceni kerékpárost bántalmaztak a nyírábrányi határátkelő román oldalától alig egy kilométerre. A két sportoló egy mátrai versenyre készült, s már hazafelé tartottak, amikor egy autó leszorította őket az útról. Néhány száz méterrel odébb meglátták a kocsit s megkérdezték a benne ülőket, miért tették ezt. Választ nem kaptak, ám rövid idő múlva egy másik autó vágott eléjük, amelynek utasai szó nélkül nekik estek. Több ütéssel a földre verték, majd rugdosták őket, végül magyarokat gyalázó mondatok kíséretében távoztak.

Bukarest
A bizánci máz alól legutóbb december elsején, Románia nemzeti ünnepén bukkant elő a román agresszivitás, nem is akárhol, hanem Bukarestben, a parlament és a szenátus összevont ünnepi ülésén. A román fővárosban dr. Garda Dezső, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség képviselője felszólalásában számon kérte a román államon az Erdély és Románia egyesülését kimondó 1918-as gyulafehérvári román népgyűlés azon ígéreteit, melyek szerint Erdély minden nemzetisége, így a magyarság is autonómiát élvez majd. Mint mondotta, ez nyolcvannyolc éve várat magára. A román képviselők hurrogással, fújolással egyszerűen belefojtották a szót Garda Dezsőbe, az unióérett Románia nagyobb dicsőségére.

[Forrás: http://szentkoronaradio.com/node/25469
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: visszaóvakodókat, sepsiszentgyörgy, motorkerékpárral, rokkantnyugdíjas, szentkoronaradio, szórakozóhelyről, felszólalásában, csendőralegység, kézdivásárhelyi, szórakozóhelyre, értéktárgyaikat, csíkszentgyörgy, kényszerítették, kényszerítette, csíkszentsimon, szilveszterkor, gyulafehérvári, megfenyegettek, atrocitásaiból, székelyföldről, megfenyegették, eltávolították, elfogyasszanak, magyarellenes, veszekedésnek, brutalitásnak, agresszivitás, biztosítására, gyergyóditrói, sorompóőrként, szórakozóhely, engedélyezett, belefojtották, kiparancsolta, eszeveszetten, szentegyházán, tótok után, egyetlen védekezési, kolozsvári Szabadságnak, túlerőben lévő, lányok ismerőseit, buliból hazafelé, szórakozóhely ajtajánál, egyik lefogta, másik pedig, másik kettő, barátnőmet kezdte, egyik sértett, egyik lány, lányok saját, esetleges szemtanúk, magyar külügy, Malina Hedvig-ügynek, Ugyancsak Kolozsváron, Magyar Mozgáskorlátozottak Társulata Szent Kamill Szociális Otthonának, János Elemért, Vlad Urzica, Székely Nemzeti Tanács, Szent Anna-tó, Szent Anna-tónál, Augusztusban Csíkszentsimonban, Korodi Imrét, Garda Dezső, Romániai Magyar Demokrata Szövetség, Garda Dezsőbe,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Két ember becsülete  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ez a jó az alvásban.  Rögtön puha Mézes Krémes  György napra  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Életművészet  Fodor Ákos költő,  Idézetek a barátságról  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  Facebookon kaptam  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam  Esti kép  Föld napja április 22  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  képre írva  Egyszerűen  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Volt egy...  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  próbáljuk ki az őszinteséget  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Miért nem menti meg Jézus...  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Ma  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Pillangó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Életművészet  Pillangó  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Föld napja  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Rögtön puha Mézes Krémes  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Az embernek a társa: hiányzik.  Facebookon kaptam  Ha így haladunk...  S a dalok tanulsága  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Facebookon kaptam  Pillangó  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Szent György napi hiedelmek, s...  Ha így haladunk...  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Környezetvédelem  Április 22. a Föld napja,  Facebookon kaptam  Pocsai Piroska - NE SIESS!  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  Lábad nyomát megőrzi a föld.  802 esztendeje, 1222. április ...  Mosolyogtál már ma?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Szent György nap 
Bejegyzés Címkék
tótok után, egyetlen védekezési, kolozsvári Szabadságnak, túlerőben lévő, lányok ismerőseit, buliból hazafelé, szórakozóhely ajtajánál, egyik lefogta, másik pedig, másik kettő, barátnőmet kezdte, egyik sértett, egyik lány, lányok saját, esetleges szemtanúk, magyar külügy, helyzet elfajult, utóbbi néhány, teljesség igénye, magyar fiút, kolozsvári Prospero, tarkójába szúrtak, fiút csak, súlyosabb sérüléstől, hírek Székelyföldről, hetven százalékban, szórakozóhelyről kitóduló, román rendőrség, esetben kézre, büntetés mindössze, rokkantnyugdíjas János, áldozat idézést, helyi rendőrőrsre, idős embert, földre esett, társával együtt, magyarokat szidalmazták, rendőregyenruhába öltözött, munkába siető, rendőrruhás román, megalázott lány, rendőrruhás kioktatta, maroshévízi csendőralegység, hatóságok ezúttal, csendőrt eltávolították, székelyudvarhelyi román, piros Daciából, visszaóvakodókat ugyancsak, egyik támadó, saját fajtájánál, arccsontja törött, fiút sörösüveggel, másnapi rendezvény, egyik magyar, románok ütötték-rúgták, gyergyói fiataloknak, sebesültek mindegyike, brutalitásnak ezúttal, román hatóság, szemmel láthatóan, vizsgálat kimutatta, parkolóban álló, földre teperte, részeg tiszt, tusnádfürdői rendőrőrsre, újtusnádi Korodi, piros autó, leeresztett sorompónál, sorompóőr megkérte, hangosan dübörgő, egyik román, román zenét, kezében lévő, földre verték, magyar sorompóőrt, verekedők ugyancsak, állam képviselői, nyírábrányi határátkelő, mátrai versenyre, autó leszorította, benne ülőket, másik autó, román agresszivitás, szenátus összevont, román fővárosban, román államon, román képviselők, szót Garda, unióérett Románia, visszaóvakodókat, sepsiszentgyörgy, motorkerékpárral, rokkantnyugdíjas, szentkoronaradio, szórakozóhelyről, felszólalásában, csendőralegység, kézdivásárhelyi, szórakozóhelyre, értéktárgyaikat, csíkszentgyörgy, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4939
  • e Hét: 19169
  • e Hónap: 30280
  • e Év: 183776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.